Fjørå

Flere av klesplaggene vi bruker står det «Fjøra» på og vi vurderte det slik at Norrøna ikke ville kalle opp stisykling-kolleksjonen sin etter en plass som er kjip. Basen for Fjøra passet også bra for en landeveistur bort, ned og opp Trollstigen.

Blant de mange jordbæråkerne i Valldalen, rett ved elva, fant vi oss en plenflekk på en campingplass og rigget opp det våte teltet som hadde hvilt i en bosspose siden Folven (gidder ikke engang prøve å få det oppi originalembalasjen).

Anyway… Etter at en av oss fullførte turen til Trolltunga var det dags for å komme seg opp på Mefjellet, som er det gjeveste fjellet for stisykling i Fjøra-området.

_DSC9351

Litt usikre på hvilken vei som var den korrekte på vei opp, vi valgte naturlig nok den som var nærmest, men blikket til denne gjengen fikk oss til å tvile. Et eldre par som passerte oss kunne etterpå bekrefte at jada, dette var den riktige veien.

_DSC9355

Det eldre paret var en gjeng med løgnere. Etter selv å ha innsett at dette var feil vei dro vi diagonalt over et jorde og inn på den riktige grusveien. Observante lesere observerer kanskje et gjerde i enden av jorden. Gjerdet er av typen strøm. Hana med sine stylte-bein kunne bare traske normalt over, men vi med normal-lengde bein måtte jobbe litt mer. I det sekken ble slengt over klarte drikke-munnstykket på et eller annet vis å bli hektet skikkelig fast i en av gjerdetrådene. Med vann i munnstykke og slange som da ledet strøm ble hele greia elektrifisert og mildt ubehagelig å ta på. Hana hadde sykla litt i forveien og lurte litt på hva som egentlig skjedde da jeg i noen minutter sto og sparket i slangen for å prøve å løsne det munnstykket. Etter noen presisjonspark løsna det og vannet hadde blitt rikt på elektrolytter.

_DSC9382

Konduktøren på vei opp grusbakken. Klingen foran var akkurat litt for stor og beina var akkurat litt for tunge.

_DSC9429

Gikk lettere for de med hviledag i beina og pingleklinge foran.

_DSC9510

Etter grusveien begynte selve stien. I stedet for å slite med å sykle opp ble det en overgang til å slite med å skyve sykkelen opp.

_DSC9534

Om ei uke er det Hillbilly Høkkfest. Hana tester ut forskjellige looks, outfits og accessories.

_DSC9471

Mer skyving. Nå er det ferigt og toppen er fremdeles laaangt oppi der.

_DSC9722

Endelig på toppen av Mefjellet (1100 MOH). Hana brukte tiden han venta på meg der oppe til å pynte litt på varden.

_DSC9738

Shotting av kolabrus før nedkjøringen begynner.

_DSC9864

Stien ned var mest teknisk i starten.

_DSC9851

Så kom flyten.

_DSC9928

Utsikt over campingen nede ved Nordfjord.

_DSC9896

Søker etter linje.

_DSC0011

Etter en medium-teknisk start ble det mer fart og svaberg.

_DSC9968

Legg merke til ekstra luftehull på hansken ved tommelen.

_DSC0056

Et fenalår hadde vært snacks til i kveld. Sauen skjønte fort hva som var i ferd med å skje og stakk til fjells.

_DSC0105

Vel tilbake på campingplassen oppdaget vi at personalet var midt i sin siesta som gjorde at vi ikke fikk fylt på dusjkreditter på våre moderne adgangskort. Vi hadde ikke tid til å vente til de våknet siden vi hadde en laaaang kjøretur foran oss og et innsjekk-tidspunkt å nå.

Løsningen ble en tur i elva som gikk noen meter fra teltet. Denne viste seg å være relativt stri når du beveget deg vekk fra grunna (foreldrene til Hana hadde ikke lært han at i stri elv hjelper det en del hvis du står sidelengs). Han måtte da adaptere en lakseinspirert teknikk de få gangene han ikke mistet balansen eller fløyt nedover elva.

_DSC0253

På vår vei til neste destinasjon spottet vi den her utenfor en bensinstasjon i Lesjaskog. Fremre del var hvertfall der, bakre del var nok ennå Dombås.

Vil du ha mer? Følg oss på Facebook!