Chamonix: Persongalleri

Som dere allerede har skjønt fra de første fem innleggene er det nye deltakere med på ånnastur denne gang. Hytta ble for stor for den innerste kjernen (spesielt når Hana velger å knekke vitale kroppsdeler rett før avreise), og antall ryttere ble utvidet. Her følger en liten presentasjon av de enkelte, slik at dere kan bli bedre kjent med dem. I utgangspunktet ville jeg kalle dette for en «bli kjent»-sak, men PA insisterte på at han kun ville være med hvis det var snakk om et galleri.

FLANDERS OG FROSKEN

Flanell-Anders eller Håland racing blir en dag svoger til Frodolini. Han har konebanker, avkappet dongerishorts og knebeskyttere som aldri sitter der de skal. Frosken er en fransk freeride-sykkel på nærmere 30 kg som gjør jobben nedover. Har en tendens til å knekke kjedelinker, og til å skifte bremseklosser inne på toget. Iflg vernepliktsboka er Flanders minst 178 cm høy!

DSC00758

DANSKEN OG SETEPINNEN

Dansken har en eller flere danske foreldre, og etter en fuktig kveld finner vi plutselig ut at han snakker flytende dansk. Dette skaper fantastisk stemning i gruppa, og ved hver negative vending har dansken et kraftuttrykk på lur. Han sykler på verdens første karbonstiramme som veier mer enn de fleste alurammer, men den er ihvertfall blå. Senkepinnen går ikke langt nok, og må derfor justeres med hurtigklemme i tillegg. Praktisk. Dansken er fra Sandnes da, det er ihvertfall et solid pluss.

DSC01189

MYKLEBOOST OG ELLOS-KATALOGEN

Mykleboost bor i Bergen på grunn av ei dame, men er egentlig fra Oslos beste … sydøstkant. Han er to-og-en-halv meter høy og trenger ikke noe på føttene for å stå på vannski. Boost tar aldri med seg bagasje fra ett fly til ett annet, men får den ettersendt. Da får han tid til å handle ny stishorts og leie seg sykkel ved ankomst nytt sted. Når sykkelen hans endelig kommer frem, er det en sølvgrå sak du kan bestille i Ellos-katalogen, nærmere bestemt en Canyon Spectral. Mykleboost overrasker verden med å kommentere at ei eike røk under siste nedkjøring, men han kan jo fikse det når han kommer hjem siden det er mange igjen…

DSC00895

PA OG DELESYKKELEN

PA står for Penge-Audun, men ble for enkelhets skyld tolket som PengeAutomaten. Pappagutt fra Bærum som står med kursiv hos de aller største bankene i landet. PA bor selvfølgelig på Tjuvholmen (brygge på Østlandet, for de som ikke er så godt kjent), der han har egen resepsjon og heis som går rett inn i leiligheten. Utsikt til Danmark og Tyskland fra takterrassen på fire mål. Ingen gjenboere. Når PA er med, blir ordenskarakteren ofte dratt opp til G. PA sykler på Trek, fordi det var den dyreste sykkelen de hadde på den lokale sjappa, iflg innkjøperen hans. Han har fått melding fra beste vestkant om at hodet er det viktigste han har å ta vare på (utdannelsen hans kostet jo mer enn et statsbudsjett nede på kontinentet), og han er derfor utstyrt med MIPS-hjelm. Fint skal det være. PA sykler forøvrig med Cannondale-shorts, siden Armani ikke lager stishortser.

DSC00913

PA klager ikke, han kritiserer.
PA krangler ikke, han lager en scene.
PA bruker ikke, han konsumerer.
PA deler ikke, han dividerer.
PA går ikke, han spaserer.
PA er ikke fin, han er fasjonabel.
PA hører ikke, han lytter.
PA forklarer ikke, han utleder.
PA sjekker ikke opp, han utreder.
PA snakker ikke penger, han snakker finans.
PA låner ikke ut, han spanderer.
PA heller ikke, han dekanterer.
PA skjærer ikke, han filiterer.
PA ditcher ikke, han melder avbud.
PA har ikke en samling, han har en portefølje.
PA roper ikke, han hever stemmen.
PA tisser ikke, han urinerer.
PA kjøper ikke, han investerer.
PA lagrer ikke, han arkiverer.
PA småprater ikke, han mingler.
PA blir ikke sur, han blir bitter.
PA krysser ikke, han traverserer.
PA snakker ikke, han uttaler.
PA skriver ikke, han publiserer.

For en mann.

FRODOLINI OG ENNDJUUUUUROW

Etter fjorårets suksess med testvinneren lappet Frodolini den sammen og solgte den unna på finn.no. En overligger av en Spesh Enduro Expert 29 ble kjøpt inn, og gutten er nå fornøyd med verktøyet igjen. Dere kjenner denne snobepåsen godt nok til at videre introduksjon kanskje ikke er nødvendig. Frodolini har Oakley #Prizm Trail. Dette kan ikke påpekes ofte nok – han roper det gjerne gjennom døra mens du sitter på do. Tror han er fornøyd. Han har også kjøpt seg nye Giro-sko, som ligner mest på slike kalosjer man har utenpå dressko hvis man er en del av klientellet til PA.

DSC09679

ÅSEN OG STUMPY

DSC00246

Etter overgangen til å jobbe i sykkelbutikk nytter det ikke å sykle på Spectral, så Specialized Stumpjumper FSR 650b Expert Carbon super duper måtte handles inn i forkant av tur. Med SWAT-door og det hele. Ellers er det lite nytt å si om denne karen. Storfornøyd med den nye Specialized Enduro-trøya innkjøp på Zero G i Chamonix.

 

 

FOR EN GJENG!

 

Vil du ha mer? Følg oss på Facebook!