Chamonix 5 – Les Houches – Le Fayet

Vi er  på dag fem, og basert på sovetidene kan det se ut som om det blir en ganske sein avreise fra hytta. Frodolini gikk i seng kl 22 kvelden før istedenfor å være med i jacuzzien og drikke øl og Unterberg, noe han sikkert angret på da han våknet opp og ikke kom ut av rommet sitt.

2015-09-11 09.29.08

Det kan se ut som Evoc har en grei markedsandel innen sykkelkoffertmarkedet.

Etter hvert kom vi oss ut på tur, og etter en lun transportetappe til les Houches etterfulgt av colabrus og Croque Monsieur på supersjappa Kitsch Inn (hu fine dama var dessverre ikke på jobb. vi sendte Dansken inn med GoPro for å ta bilde av henne, og så var hun ikke der) stakk vi opp til toppen for å teste downhill-løypa. Denne var sorpeleirete og jævlig, men hadde noen bra partier. Her ser vi Frodolini som rocker terrassesvingen.

S0686403

Flanders midt i svingen. Her er farten langt over gangfart. Vi lover. Legg merke til den enduro-spesifikke selvlagde shortsen.

S0696409

Etter nedkjøringen og intens spyling av sykler (Frodolini brukte over førti minutter på sin) tar vi gondolen opp igjen og blir enige om å se etter godstien ned til St. Gervais. Denne har vi lett etter før uten resultat, men nå skal vi følge guideboka veldig nøye. På en av veiene opp/bort får vi litt show fra Flanders. Mannen lå i grøfta to sekunder senere, som vanlig.

DSC00901

PA vil også showe. Han har heldigvis en avtale med pappa om at han får 30.000 kroner inn på konto hver gang han steiler rundt, og innkasserer herved. Easy money, ett av favorittuttrykkene hans.

DSC00910

Her er vi kommet ned til et enkelt dropp før vi tar til høyre og inn mot gården. Dansken velger å ta det lunt, stopper for kamera og labber ned. Trist. Han er i det minste en gladgutt selv om han ikke kan sykle.

DSC00961

Lite gruppefoto mens vi leter etter godstien. Den gjemmer seg bra, og vi må sende Mykleboost oppover fjellsidene for å se om vi har kjørt forbi.

DSC00965

Etter litt leting og skattejakt finner vi godstien. Den er god. Flanders racing gir gass og har fått en god luke tilbake til Frodolini.

S0776417

 

Dansken kjører karbonet hardt over de franske stier.

DSC01149

PA nyter en vakker skogssti.

DSC01115

Etter nøye instruksjoner skulle vi «fork right» etter en stund på sti. Dette går heldigvis litt hardere ut over dansken enn PA.

DSC01047

Dansken er på vei opp igjen for å hente sykkelen som ligger igjen. Det er vanskelig å beskrive hvor høy latteren er blant de som står nede og venter.

DSC01057

Koseflytsti videre i skogen.

DSC01070

Ein bisschen fotostopp i skauen.

DSC00987

Når vi endelig lander i St. Gervais viser det seg at toget som går opp igjen til utgangspunktet var gått for en time siden, og ikke har flere avganger i dag. Vi flyr videre ned til Le Fayet hvor det går vanlig tog tilbake igjen til Chamonix. Dessverre melder Flanders racing at dette ikke går før om tre og en halv time, og etter rask diskusjon og mye klaging setter vi oss ned på en café for å spise og drikke litt før vi begynner klatringen på asfalt. Dansken kjøper inn kort og penn og lar Flanders tegne dansken på vei ned et fjell.

DSC01172

Tilfeldig sjekk av internett viser at det går tog hver time, og vi kommer oss akkurat med til Chamonix selv om det er langt flere enn sanz velos på toget. Noen er over gjennomsnittet fornøyd med å slippe 23 km sykling med 600 hm stigning, og vi ender hjemme etter 39 km og nesten 3 timer sykling. Totalt sett en sti vi aldri ville vært foruten, spesielt siden vi slapp å sykle transport på asfalt hjem igjen.

Vil du ha mer? Følg oss på Facebook!