Chamonix: Avreise, ankomst og en tur til Le Brévent

Under fjorårets knallsuksess av en tur til Livigno (dog i leilighet uten stue..) ble det tidlig avtalt at dette er en årlig tradisjon, og allerede under ordnede forhold på styremøtet i februar klubbet vi gjennom at årets septembertur går til Chamonix. Frodolini saumfarte internett og fant et dugende prospekt for et krypinn som tilfeldigvis hadde syv soverom og syv bad. For å spre litt glede valgte vi å invitere med en ånnas som ligger med søstera til Frodolini på jevnlig basis, og han dro med seg noen kamerater fra studietiden. Tilfeldigvis var vi syv stk som booket flybilletter og begynte å se frem til årets høydepunkt.

Vår gode venn Hana stod for flybookingen, og for å sikre at syklene kom seg videre fra Frankfurt gikk vi for tidlig avreise og rimelig lang transfer (3 timer). Pysjamasflyet til Frankfurt går fra Sola 0645, og da vi var ferdig innsjekket var det ikke åpent i baren, så fludium måtte handles på dutyfree og inntas veldig romtemperert. Ingen hindring for oss gladgutter, selvfølgelig.

2015-09-06 03.31.09

Enorme forhåpninger om å se denne igjen i Sveits.

2015-09-06 04.41.46

DSC08992

Reisen forøvrig gikk veldig greit, og vi landet ON TIME søndag i 13-tiden. Mirakuløst dukket syklene også opp på båndet for spesialbagasje, og jubelen stod i taket.

2015-09-06 13.20.03

Etter en god time i bilen til Chamonix Valley Transfer landet vi foran Chalet Arkle. Frodolini sikret seg raskt en egen etasje (good for bringing back women from ze clubs you know, monsieur) mens jeg gikk for master bedroom som dekker store deler av andre etasje, inkludert balkongen og to av vinduene.

DSC09042

Resten av dagen gikk med til sykkelmontering, inspeksjon av sentrum som er i kort gangavstand fra hytta samt test av The Pub og Chamonix Micro Brasserie. Siden Hana som kjent ble hjemme for å ta på seg selv og sjekke tinder for nye studenter i Stavanger, ble vi ventende ganske lenge før andre del av reisefølget ankom – nærmere bestemt i 23-tiden etter Frodolini og undertegnede allerede hadde fått seg to timer i jacuzzien. Persongalleri følger.

17:04 – sykkel ferdig montert.

2015-09-06 17.04.32

17:07 – sykkel ferdig montert. Not even close.

2015-09-06 17.07.04

Master bedroom. Brukbar standard. Egen liggestol for blogging.

2015-09-06 17.24.48

2015-09-06 17.24.52

DSC09057

Første sykkeldag er mandag, og vi har selvfølgelig allerede montert opp sykler og gjort alt klart. Noen har flydd Cimber air fra Bergen til Køben og videre til Frankfurt, og må derfor innom Zero Gravity for å leie seg en Specialized Enduro uten senkepinne (2015, i 2016 kommer de med command post som standard på samtlige modeller). Etter å ha ordna heiskort setter vi kursen mot la gondola opp til Planpraz, som går fra Chamonix 1035 moh opp til ca 2000 moh. Legg merke til den freshe shortsen til Magnus på høyre hånd, med press, samt freshe nye knebeskyttere. Magnus vil gjerne rette en takk til Europeiske reiseforsikring. Det er også lov å tenke sitt når man ser stisykkelsekken han velger å bruke, som egentlig er best egnet for å bestige Mont Blanc.
Her ble det uansett bare tid til en rask fotostopp, for vi skulle videre med gondolen opp i skyene til Le Brévent, 2525 moh. Bildet er, noe den oppmerksomme leser raskt vil se, tatt fra toppen og nedover.

DSC09060

Toppen av Le Brévent. Mont Blanc i bakgrunnen. Beinklar for turen ned!

DSC09069

Håland og Åsen rett før det begynner å bli gøy.

DSC09087

Frodolini og Dansken fornøyd når de hører at Mykleboost har punktert (teknisk #1) lenger oppi veien, sannsynligvis i sving nummer deux.

DSC09103

Vi benytter anledningen til å legge fra oss syklene og stikke opp på nærmeste topp for å sjekke utsikten.

DSC09113

PA, Dansken og undertegnede godt fornøyde på nærmeste topp.

DSC09118

PA har tatt av seg hanskene og ser ut over verden og lurer på om porteføljen er nok diversifisert for disse ustabile finanstider. Dette med hanskene merker han ikke før han kommer ned, og han blir belønnet med et ekstra intervalldrag opp igjen mens vi ler og stikker i brudd.

DSC09127

Forskning viser at styret ikke er montert beint, og fire mann pluss fotograf er perfekt for å få det til riktig.

DSC09138

Stein, stein, stein som ruller og mer stein. Fresh shorts, da.

DSC09166

Etter litt tull på wideass steinete veier finner vi en tilfeldig sti inn til venstre. Prima kvalitet, endelig første singletrack.

DSC09187

Håland, fortsatt med en sykkel mellom seg og bakkenivå. Livredd, og bruker derfor to fingre på bakbremsa.

DSC09205

Mykleboost mangler enda litt bagasje og kjører derfor plastflasketrikset. Ikke drikkeflaske der altså, vanlig vannflaske.

DSC09209

Rett før vi kommer ned til Planpraz tar vi en fotostopp. Her ble Sound of Music spilt inn.

DSC09225

På vei ned fra Planpraz finner vi det vi har lengtet etter siden i fjor; SWITCHBACKS! PA har investert i ny hjelm med MIPS.

DSC09309

Håland slenger frosken rundt en deilig venstresving en eller annen plass på fjellet. Rett etterpå punkterer Mykleboost igjen (teknisk #2), men vi velger å ikke publisere bilder av denne flaue episoden da utleiefirmaet muligens ikke setter pris på den negative omtalen.

DSC09325

På Planpraz har de en restaurant/bar/café som selger colabrus. Det er også lov å nyte medbrakt.

DSCF6188

Etter en fantastisk første nedkjøring prøver vi et alternativ fra samme utgangspunkt (la gondola opp til Planpraz), men denne inkluderer 10-12 minutter hike-a-bike før vi finner technical switchbacks. Jeg har dyrest sykkel, og sikrer derfor denne med å ha den innerst, og gå på utsiden. Sykkel før rytter.

DSC09372

Håland dytter frosken opp en drøy bakke.

DSC09381

Kø i fjellet.

DSC09392

Etter noen drøye switchbacks får Håland endelig logget litt airtime.

DSC09477

Turen avsluttes på terrengsykkelpuben med det originale navnet «The Pub» midt i posørgata. Håland har tatt med egne briller til formålet. Før:

DSC09538

Etter:

DSC09539

Det er faktisk samme fyren.

To turer ned fra fjellet (første fra toppen og andre fra midten) samt en del vasing frem og tilbake i byen ga en totaldistanse på 32 km i løpet av nesten åtte timer inkl mye sitting på pub og restaurant.

Vil du ha mer? Følg oss på Facebook!