Nissedal

I en situasjon kjent for alle hytteeiere i Sirdal satt vi der i bilen en fredags ettermiddag og lengtet mot Ålgård. Allerede har vi brukt en time siden starten på Forus og Værthuset er ennå ikke passert. Frustrert over snikere i høyre felt før Kvelluren bro, rasende på snikere i forbikjøringsfeltet før Bogafjell og en …

Den Danske Pølserunde

Masse år har passert siden vi sist dro på bikepacking i Utlandet, og nå som sadeltaske-teknologien har nådd nye høyder var det på tide med en gjentagelse. Turen gikk til Danmark for en tredagers tur omkring Jylland.

Skattkammeret Suldal

I Suldalsheiene finnes det en hel haug av populære turstier og vi tenkte at noen av de forhåpentligvis også var egnet til å sykle på. Vi satte av to dager, fikk med oss en kjentmann og testet ut et lite utvalg av turene.

Heishjelp

Endelig var det tid for å la skiheiser frakte syklene opp fjellet i stedet for å slite med å skyve de opp selv. To dager i Åre og deretter 2 dager i Hafjell sto på programmet. Vi kastet penger på overnatting i Åre og endte opp i en svær leilighet med hög standard som det …

Fjørå

Flere av klesplaggene vi bruker står det «Fjøra» på og vi vurderte det slik at Norrøna ikke ville kalle opp stisykling-kolleksjonen sin etter en plass som er kjip. Basen for Fjøra passet også bra for en landeveistur bort, ned og opp Trollstigen. Blant de mange jordbæråkerne i Valldalen, rett ved elva, fant vi oss en …

Heiatur til Hellesylt

Geiranger er flott på avstand, men når du kommer nærmere, og faktisk skal kjøre gjennom stedet gjorde antall cruise-turister som vandret rundt i sin egen verden at det hele fremsto som en scene fra «The Walking Dead» Etter flere dager i telt hadde vi slått på skarptrommen og betalt en hel tusenlapp for en boplass …

Oppstryn og Nedstryn

En kjapp kjøretur over Sognefjellet skulle bringe oss til Stryn. Vi hadde planlagt hele tre netter i telt på Folven Camping. Fagfolk innen terrengsykling hevder at dette er the-place-to-be når det gjelder stisykling.

Tindevegen

Siste dag i Sogndal. Været var fantastisk og det var tid for en landeveisrunde. Målet for turen var Tindevegen, en smal vei oppi fjellheimen mellom Skjolden og Årdal.

Sogndalsflyt

Neste punkt på lista var stisykling i området rundt Sogndal. Hana hadde fått telt-sjugå og etter flere timer med masing og gnåling om AirBnB ble vi enige om husleie i Kaupanger i stedet for to nye dager i telt.

Vått og rått

På grunn av en svak kronekurs er årets ferie lagt til fedrelandet. Vi har lest på internett at det finnes stier og veier som ikke bare matcher, men som også er bedre enn det Rogaland kan tilby. Kan dette være riktig?